Başkan Okay, Doğukent konutlarındaki yerinde dönüşüm projesinin, belediye şirketi aracılığıyla gerçekleştirilen tek yerinde dönüşüm projesi olduğuna vurgu yaptı. Toplamda 3 bin 200 konutun yerinde dönüşümü için hazırlıkları tamamladıklarını ve yaklaşık 15-20 gün içinde fiziki çalışmalara başlamayı planladıklarını söyledi.

Güneşevler mahallesindeki yerinde dönüşüm projesine de değinen Başkan Okay, Güneşevler'de bulunan bin 450 konutun yerinde dönüşümü için çalışmalara başladıklarını belirtti. Mahallenin kat yüksekliği nedeniyle alanın yetersiz olduğunu ifade eden Başkan, bir kısmını mevcut alana planlarken, bir kısmını da en yakın rezerv alanda yeni konutlar üreterek vatandaşları memnun edecek bir yerinde dönüşüm gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Başkan Okay, toplamda 4 bin 650 konutun yerinde dönüşümünü belediye şirketi aracılığıyla gerçekleştireceklerini vurgulayarak, deprem bölgesinde belediye şirketi aracılığıyla yerinde dönüşüm projesi hazırlayan ve hayata geçiren tek belediye olduklarını belirtti. Ayrıca, Doğukent dışında kalan harici sitelerle ilgili çalışmaların da devam ettiğini ve mağduriyeti önlemek adına genişletilmiş bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.