Maraş Televizyonu
Maraş Televizyonu
EKONOMİ

Yılın ilk enflasyon rakamı açıklandı

TÜİK, Ocak ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici fiyatlarına göre enflasyon Ocak ayında TÜİK'e göre yıllık yüzde 57,68 olurken, ENAG ise enflasyonu yüzde 121,62 olarak duyurdu.

Yılın ilk enflasyon rakamı açıklandı
Paylaş:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılının ilk Tüketici Fiyat Endeksi'ne ilişkin verileri açıkladı.

Tüketici Fiyat Endeksi, Ocak'ta aylık bazda yüzde 6,65, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi yüzde 4,15 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 57,68, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 86,46 oldu.

Enflasyon yıllık bazda 57,68 olurken, bu rakam son 11 ayın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG)'na göre Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Ocak ayında yüzde 9.26 artarken, E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 121.62 olarak gerçekleşti.

 

Bu haber Maraş Televizyonu tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Motorine İndirim Geliyor!

Akışın sonuna geldiniz.