MARMARA BÖLGESİ: Marmara'nın genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Bu bölgelerde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışlar özellikle İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Tekirdağ, Bursa ve Balıkesir'in kuzeyinde etkili olacak.

EGE BÖLGESİ: Ege Bölgesi'nde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Özellikle Afyonkarahisar çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

AKDENİZ BÖLGESİ: Akdeniz Bölgesi'nde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Bu bölgelerde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Yağışlar Isparta, Adana'nın doğusu, Osmaniye ile Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli olabilir.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: İç Anadolu Bölgesi genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bu bölgelerde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Yağışlar bölgenin kuzeybatısında ve İstanbul çevresinde yer yer kuvvetli olabilir.

KARADENİZ BÖLGESİ: Batı Karadeniz'de parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Bu bölgelerde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışlar özellikle Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olabilir.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Orta ve Doğu Karadeniz'de kıyı kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Bu bölgelerde zamanla bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Doğu Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra kuzey ve batı kesimleri ile Van çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Ancak öğle saatlerinden sonra Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşların ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını tavsiye etmektedir.