Ekrem İmamoğlu Hakkında 'Sahte Diploma' Soruşturması Başlatıldı
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, üniversite diplomasının sahte olduğu iddiasıyla "resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.
Başlık, özet ve etiketlerde arandı.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, üniversite diplomasının sahte olduğu iddiasıyla "resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yapılan operasyonda, gramajı değiştirilmiş 5 milyon TL değerinde altın ile sahte kimlik ve pasaportlar ele geçirildi. Üç şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Kahramanmaraş'ta jandarma ekipleri, onlarca suçtan kaydı bulunan ve cezaevinden firar etmiş olan şahsı kıskıvrak yakaladı. Onikişubat İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Timi tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, silahlı yağma, kapkaç, resmi belgede sahtecilik suçlarından toplamda 30 yıl 1 ay 18 hapis cezasına çarptırılmış olan 45 yaşındaki M.D. isimli cezaevi firarisi, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Sosyal medya üzerindeki şatafatlı yaşamları ve paylaştıkları altın değerindeki videoları ile tanınan Kahramanmaraşlı fenomen Tayyar Taylan Öz ve eşi Özlem Öz, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında taşınır taşınmaz tüm mal varlıklarına el konuldu. 24 Kasım tarihinde başlatılan soruşturma, çiftin üzerindeki "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "Resmi belgede sahtecilik", "Vergi usul kanununa muhalefet" ve "Malvarlığı değerlerinin gayri meşru kaynağını gizlemek" suçlamalarını içeriyor. Ayrıca, çiftin yurt dışına çıkışına yasak getirildiği ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi.