4. Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri, NFK Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış töreniyle başladı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "Çünkü Sözümüz Var diyerek başladığımız ve Söz İyileştirir diye devam ettiğimiz Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri'nin bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştiriyoruz." dedi.

Başkan Güngör, Kahramanmaraş'ın şair, yazar ve düşünce adamlarına ev sahipliği yaptığını belirterek, şehrin kültür, sanat, ticaret, sanayi ve mücadele ruhuyla öne çıktığını söyledi. Kahramanmaraş'ın edebiyat geleneğini sürdürmek ve gelecek nesillere aktarmak için çaba harcadıklarını ifade eden Güngör, 4 sürekli yayınla büyük bir edebiyat geleneğine sahip olduklarını kaydetti.

Kahramanmaraş'ın dünya çapında tanınan bir edebiyat potansiyeline sahip olduğunu belirten Güngör, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na katılmak için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Açılış töreninin ardından program, şair-yazar Ramazan Avcı'nın "Dünden Bugüne Kahramanmaraşlı Halk Şairlerimiz" konferansı ve halk şairlerinin deyiş ve şiir dinletileriyle devam etti.