Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Halk TV'ye yaptığı açıklamada, Galatasaray ile oynanacak ertelenmiş Süper Kupa maçının 31 Mart yerel seçimlerinden sonra oynanacağını belirtti. Koç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) henüz takvimini belirleyemediğini ifade etti.

Başkanlığı Bırakma Kararı:

Ayrıca, Ali Koç, başkanlığını sezon sonunda bırakacağını yineledi. Başkanlık görevindeki engellerin arttığını ve Süper Kupa olayında kendilerini hedef gösterenlerin olduğunu ifade eden Koç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun kendilerini Ankara'ya rapor ettiğini belirtti.

Ferdi Kadıoğlu ve Genç Futbolcular:

Ali Koç, genç futbolcuların Avrupa'ya erken gitmelerine değinerek, Ferdi Kadıoğlu'nun sezon sonunda yeni bir hikaye yazmaya hazırlandığını söyledi. Koç, genç yeteneklerin doğru zamanda doğru yerlere gitmeleri gerektiğini vurguladı.

Başkanlık Dönemi ve Zorluklar:

Başkanlık dönemi boyunca yaşadığı zorluklardan bahseden Ali Koç, 3 Temmuz döneminde ağır bedeller ödediklerini ve FETÖ ile yüzleştiklerini ifade etti. Türkiye futbolunun temiz insanların barınabileceği bir sektör olmadığını belirten Koç, 3 Temmuz döneminin film veya belgesel yapılması gerektiğini dile getirdi.

Başkanlık Bırakma Kararı ve Dilekçe:

Son olarak, Ali Koç, "Başkanlığı bırakmanın zamanı geldi" diyerek, iki dönemlik sözünü tutacağını ve sezon sonunda başkanlık görevinden ayrılacağını açıkladı.