Değerli metal, Fed'in faiz oranlarını düşürebileceği yönündeki işaretlerle birlikte önceki seanslarda rekor seviyelere yaklaştı. Pazartesi günü yüzde 1,5 artarak ons başına 2.115,92 dolara kadar yükselen altın, geçen yılın tüm zamanların zirvesine çok yaklaştı. Bu durum, Fed'in faiz indirimi beklentilerinin altına güç katmış durumda.

Swap Piyasalarındaki İşaretler: Faiz İndirimi İhtimali Yüzde 60

Fed'in faiz indirimine yönelik zamanlaması belirsiz olsa da, swap piyasaları Haziran ayında faiz indirimi ihtimalini neredeyse yüzde 60 olarak gösteriyor. Altın, bu belirsizlik ortamında güvenli liman olarak talep görmeye devam ediyor.

Jeopolitik Gelişmeler ve Sığınak Talebi

Altın aynı zamanda Orta Doğu'da artan gerilimlerden, Kızıldeniz'deki gemi saldırılarından, Çin ekonomisindeki sorunlardan ve ABD'deki başkanlık seçimleri gibi belirsizlik yaratan faktörlerden de sığınak talebi alıyor olabilir. ABD Yüksek Mahkemesi'nin Donald Trump'ın seçimlere katılabilmesine izin vermesi de altına olan güveni artırıyor.

Altın ve Diğer Kıymetli Metallerin Durumu

Spot altın, Singapur saati ile 08:25 itibarıyla ons başına 2.114,52 dolarda sabit kaldı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise yatay seyretti. Gümüş ve paladyumda önemli bir değişiklik olmazken, platinde bir düşüş kaydedildi.