Real Madrid'e transfer olduktan sonra yaşadığı sakatlıklarla mücadele eden milli futbolcu Arda Güler, bugünkü antrenmana sakatlık nedeniyle katılamadı. 14 Ağustos'ta sağ dizinden ameliyat olan Arda, kısa bir süre sonra sol ayak arka adalesinden sakatlanmıştı.

Son 3 gündür takımdan ayrı çalışan Arda Güler, Real Madrid Şehri adlı tesislerde yapılan antrenmana da iştirak etmedi. Spor salonunda bireysel çalışmalarına devam eden futbolcunun, Valencia maçının kadrosunda yer almayacağı belirtildi.

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, basın toplantısında Arda Güler'in kas sakatlığının nüksettiğini açıkladı. Ancelotti, "Maalesef talihsizlik oldu. Braga maçından önce bazı sorunlar yaşadı. Önemli olmadığını düşündük, sonrasında devam ettiğini gördük ama ciddi bir şey değil. Küçük bir geri adım diyebiliriz. Onu en iyi şekilde hazırlamak için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ancelotti, Arda Güler'in durumunu değerlendirirken, "Arda'nın şu anda üzgün ve kızgın olduğunu anlıyorum. Sadece rahat ve sakin olması önemli. Olağanüstü bir yetenek ve geleceği Real Madrid'de. Acelemiz yok, onu en iyi şekilde hazırlayacağız." şeklinde konuştu. İtalyan teknik adam, Arda Güler'in sakatlık sürecini kendi futbolculuk döneminden örneklerle anlatarak, "Arda'nın geleceğine ilişkin kesinlikle hiçbir şüphe yok. Güzel, iyi bir gelecek onu bekliyor." dedi.