Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü anma programı Abdülhamit Han Camii'nde düzenlenen hatim ve dualarla başladı. Programa AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel ve vatandaşlar katıldı.

Hatim ve Dualarla Yâd Edildi

Cuma Namazı sonrasında gerçekleştirilen programda milli mücadele kahramanları için yapılan hatim ve dualarla ecdadın ruhu yâd edildi. Başkan Güngör ve beraberindeki heyet, vatandaşlara etli pilav ikramında bulundu.

Dualar ve Tebrikler

Başkan Hayrettin Güngör, konuşmasında, düşman işgalinden kurtuluşun 104. yıl dönümünü tebrik ederek, milli mücadele kahramanlarına Allah'tan rahmet diledi. Ayrıca, geçen yıl meydana gelen depremde kaybedilen canları da rahmetle andıklarını ifade etti.

Ecdadın Mirası ve İlhamı

Güngör, Kahramanmaraş'ın milli mücadelesinin sadece bölgeye değil, tüm Anadolu'ya ve işgal altındaki mazlum milletlere ilham verdiğini vurguladı. Ecdadın mücadelesinin bağımsızlık meşalesini şehre taşıdığını belirten Başkan Güngör, bu mirası yaşatarak gelecek nesillere aktardıklarını söyledi.