SANKO Üniversitesi Hastanesi, Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Kadınlar Kurulu Sosyal İlişkiler ve Eğitim Komisyonu iş birliğiyle düzenlenen bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında, dernek üyelerine ilk yardımın püf noktaları anlatıldı. Eğitimde, yaşam ile ölüm arasındaki süreçte doğru ilk yardım bilgisinin hayati bir öneme sahip olduğu vurgulandı.

Her An İhtiyaç Duyulabilir

SANKO Üniversitesi Hastanesi Eğitim Hemşiresi Aslıhan Tabur, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dünyada her 5 saniyede bir kişinin yaralanma sonucu hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Herkesin her an, herhangi bir yerde kaza veya yaralanma durumuyla karşılaşabileceğini belirten Tabur, ilkyardım eğitimi almış bireylerin bu gibi durumlarda bilinçle müdahale edebileceklerini ifade etti.

Toplumda Bilinçli Müdahalenin Önemi

Tabur, toplumda ilkyardım eğitimi almış her yaştan insanın yaralanmaları önlenebileceği gibi, acil durum sonrası doğru müdahale ile hayatları da kurtarabileceğini söyledi. Bu nedenle, SANKO Üniversitesi Hastanesi olarak ilkyardım eğitimine verdikleri destekle, bilinçli hareket etmeyi amaçladıklarını belirtti.

Hatıra Ormanı Fidan Sertifikası ile Teşekkür

Eğitim sonunda, Sosyal İlişkiler ve Eğitim Komisyonu Başkanı Elif Konukoğlu Kara tarafından Eğitim Hemşiresi Aslıhan Tabur'a teşekkür edildi. Tabur'a GAGİAD Hatıra Ormanı fidan sertifikası takdim edilerek, projeye sağladığı katkılardan dolayı onurlandırıldı. Katılımcılara belge takdimi ve anı fotoğrafı çekimiyle etkinlik sona erdi.