Jahrein, siyasi atmosferdeki çatışmalı dönemde, AKP karşıtlığı üzerinden devşirilen siyasete katılmama kararı aldığını açıkladı. Yaşadığı ithamlara karşı çıkarken, Atatürkçü ve vatansever kimliğiyle öne çıkan Sonuç, siyasi tercihlerini AKP'nin yüzde kaç oy aldığından ziyade, doğruluk ve dürüstlük temelinde belirleyeceğini belirtti.

PKK İle İlişkili Sanatçılara Karşı Tavır: "Tolere Etmeyeceğim"

Ahmet Sonuç, Atatürkçü değerlere bağlılığını vurgulayarak, PKK ile ilişkili sanatçılara karşı net bir tavır sergileyeceğini ifade etti. PKK terörüne destek veren veya ilişkili olan sanatçılara tahammül etmeyeceğini belirten Jahrein, bu tutumuyla Atatürk'ün yaşasaydı bugünle ilgili uğraşacağı konulara vurgu yaptı.

Yerel Seçim Eleştirisi: Siyasi Manipülasyon ve Skandal

Sonuç, yerel seçim öncesinde yaşanan bir skandala dikkat çekerek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun programına dahil edilen Aynur Doğan'a yönelik eleştirilerini sürdürdü. Doğan'ın PKK'lı bir teröriste yazılmış bir şarkıyı seslendirmesi ve mahkemede pişmanlık duymaması nedeniyle hapis cezasına çarptırılmasına rağmen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin programına dahil edilmesini eleştiren Jahrein, bu durumu kamuoyuyla paylaştı.

Seçimdeki Karar: Temsil Dışında Oy Vermeme Çağrısı

Jahrein, siyasi döngüyü kırmak adına AKP'ye, CHP'ye ve ittifaklarına oy vermemeye çağrıda bulundu. Temsil dışında ve kırmızı çizgilerini ciddiye alan adaylar dışında kimseye oy vermemeye kararlı olduğunu ifade eden Sonuç, bu şekilde döngüyü kırmanın mümkün olacağını dile getirdi.

JAHREİNİN AÇIKLAMALARININ TAMAMI ŞÖYLE:

"Malumunuz, yakın zamanda bir yerel seçim dönemine giriyoruz ve klasik AK troller ile ok trollerin saldırısı altında olacağız, makul insanlar olarak. AK troller bizi FETÖ'cü olmakla vesaire itham ederken, ok troller de bizi AKP'li olmakla suçlayacak. Ben bunu sıklıkla yaşıyorum. "Ben AKP'nin içeriden adamıymışım" gibi ithamlarla karşılaşıyorum. Daha dün Recep Tayyip Erdoğan'ın mağdur olduğu bir davada sanık olarak yargılandım. Ama olsun, ben AKP'liyim, siz değilsiniz çünkü profilinizde Atatürk fotoğrafı var. İnanır mısın? Altı ok var. Dostum, ben bu ülkenin cumhuriyetini seviyorum. Sevmiyorsunuz, çünkü günümüzde hem Atatürkçü hem de CHP'li olunmuyor, kardeşim. Maalesef, bunu artık öğrenmeniz lazım. Çünkü Atatürk yaşasaydı, bugün uğraştığı şey PKK terörü ve onunla iltisaklı insanlar olurdu. Ve CHP tabii ki PKK terörüyle kol kola gezen insanları partisinden ayırmıyor ve onlarla ilişkisini kesmiyor. Bu seçimde ben, artık AKP karşıtlığı üzerinden devşirilen bu boş siyasetin bir parçası olmak istemiyorum. Ve şahsen bir birey olarak, bir oy veren olarak artık umurumda değil AKP'nin yüzde kaç oy aldığı. Birileri benim oyumu istiyorsa, bana uygun hareketler sergilemek zorundadır. Bizim gibi Atatürkçü, vatanını ve milletini seven, ortalama Türkleri bir kenara atarak "bunlar garanti oy" diyerek PKK'lı sanatçılarla ilişkiye girmelerini, PKK'lı yöneticilerle sarmaş dolaş gezmelerini tolere etmeyeceğim.

Şeyh Sait aklamalarını, Seyit Rıza aklamalarını, artık tolere etmeyeceğim. Bu angutlar o kadar ileri gidiyor ki, Şeyh Sait Bulvarı diyorlar. Bulvarı açan AKP'nin atadığı kayyum belediye başkanıyken, mesele AKP'ye patlayacakken, öyle bir sevdaları var ki, bu ülkeye vatan hainliği yapmış insanlara kucak açıyorlar. O meselenin linçini de üstlerine alıyorlar. Üstelik, bunu duyuranlardan birisi benim Twitter'da. Evet, hesabım gizli ama hala dokuz yüz bin takipçim var. AKP'nin belediye başkanı olarak duyurmuştum. Öyle aç gözlüler ki, bu PKK'lı desteğine gittiler, o linki de üstlerine alıp aslında AKP, en büyük kıyaklarından birini yaptı bu angutlara. Böyle kafayı yemişler. Lafı fazla uzatmayacağım, yeni skandalımızdan bahsedeceğim. Geçtiğimiz zamanlarda, Ekrem İmamoğlu Aynur Doğan adında daha önce Almanya'da Abdullah Öcalan'a özgürlük adı altında yapılan festivallere katılan bir sanatçıyı Harbiye açık hava konserleri içeriğine dahil etti. Bu konuda AK troller internette savunma yapmaya çalıştılar, ancak hepsi boş. Bunların hepsi benim tarafımdan açık ve net kanıtlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Kültür AŞ'nin programına dahil edilen Aynur Doğan, PKK'lı bir teröriste yazılmış bir şarkıyı seslendirip mahkemede buna asla pişman olmadığını beyan ettiği için bir yıl sekiz ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu sanatçı, sizlerin vergileriyle İBB'nin sahnelerinde sahne alacak. Neden? Çünkü bazı insanları memnun etmek gerekiyor. Sizin hassasiyetleriniz, ortalama bir Türk vatandaşı olarak, kimseyi umursamıyor. Nasılsa "Atatürk'ün partisi" diyecekler, nasılsa "altı oku gördüğüm yerden dahi" diyecekler. Siz de keriz gibi oy kullanacaksınız. Siz de gelip bana "AKP'lisin" diyecek, aynı döngüde devam edeceksiniz. Bu döngüyü kırmak için ne yapacağız? Ne AKP'ye, ne CHP'ye, ne de bunların ittifaklarına oy vermeyeceğiz. Makul insanlar olarak, temsil dışında ve kırmızı çizgilerimizi ciddi alan insanlar dışında kimseye oy vermeyeceğiz. Ancak bu şekilde bu döngüyü kırabiliriz, ya da kırmayız ve aynı şekilde bataklığın içinde yuvarlanıp dururuz."