Süper Lig'de son 7 maçını kazanarak yükselen bir performans sergileyen Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United galibiyetiyle ivme kazandıktan sonra Antalyaspor'u 2-0 mağlup ederek yoluna kayıpsız devam ediyor. Ancak milli ara, Sarı-Kırmızılılar için stoper mevkisinde sıkıntı yaşandığı bir dönemi işaret ediyor.

Galatasaray, milli arada birçok yıldızını milli takımlara gönderdiği için özellikle stoper mevkisinde eksiklik yaşayacak gibi görünüyor. Hakim Ziyech, Fas Milli Takımı aday kadrosuna çağrıldı, Wilfred Zaha ise uzun bir aradan sonra Fildişi Sahili Milli Takımı'na dahil edildi.

Ayrıca, milli arada Galatasaray'ın diğer stoperleri de milli takım görevleri nedeniyle takımdan ayrıldı. Abdülkerim Bardakçı ve Kaan Ayhan A Milli Takım'a çağrılırken, Christian Nelsson Danimarka Milli Takımı'na, Davinson Sanchez de Kolombiya Milli Takımı'na katılmak üzere yol aldı.

Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, milli ara döneminde altyapıdan genç oyuncuları stoper mevkisinde denemeyi planlıyor. Bu eksikliği gidermek ve takımı milli aradan sonraki zorlu döneme hazırlamak için genç yeteneklere şans verme kararı alındı.

Milli ara sonrası Galatasaray'ı zorlu bir program bekliyor. Önce Beşiktaş ile derbi maçına çıkacaklar ve ardından Şampiyonlar Ligi'nde grubun favorisi Bayern Münih ile karşılaşacaklar. Takım daha sonra deplasmanda Çaykur Rizespor'a konuk olacak. Galatasaray, bu zorlu karşılaşmalara eksik stoper mevkiiyle çıkma riskiyle karşı karşıya.