İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nden İsrail topraklarına sızan silahlı gruplarla çatışmaya girdiğini duyurdu. İsrail ordusu, son gelişmelerin ardından “savaş durumu alarmı” ilan ettiğini açıkladı. İsrail ordusu, ilerleyen saatlerde daha fazla ayrıntı paylaşacağını belirtti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Gazze yakınlarındaki İsrail yerleşim yerlerinde silahlı bir grubun kamyonetle ilerlediği ve polis aracına ateş açtığı görüldü. Silahlı kişilerin bir evin çatısına konumlandığı da iddia edildi. İsrail’deki Kanal12 televizyonunun haberine göre, Gazze’den 4 ayrı silahlı grup çevredeki yerleşim yerlerine girdi.

Gazze’den atılan roketler nedeniyle Kudüs’te saldırı uyarı sirenleri çaldı. İsrail hava savunma sistemi Demir Kubbe’den ateşlenen füzeler nedeniyle Kudüs semalarında patlama sesleri duyuldu. İsrail resmi yayın kuruluşu KAN ise Gazze çevresindeki yerleşim yerlerindeki bölgeye roket isabet etmesi sonucu İsrailli bir kadının öldüğünü bildirdi.

İsrail ordusu, roketlerin fırlatıldığı Gazze’deki hedeflere doğru saldırı başlattığını açıkladı. Savunma Bakanı Yoav Gallant, yedek askerleri göreve çağıran kararnameyi imzaladı.