TÜMKİAD Kahramanmaraş İl Başkanlığı, Tuzla Belediyesi ile iş birliği yaparak, Kahramanmaraş'taki depremzedelerin yerel esnafını desteklemek amacıyla önemli bir etkinliğe imza atıyor. 22 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında İstanbul Tuzla Şelale Park Festival alanında düzenlenecek olan fuar, gıda, yöresel ürünler ve hediyelik eşyaların satışına ev sahipliği yapacak.

TÜMKİAD İl Başkanı Muhammet Eliaçık'ın öncülüğünde gerçekleşen bu proje, deprem sonrası Kahramanmaraş'ta ayakta kalmakta zorlanan veya konteyner çarşılarda istediği kazancı sağlayamayan esnaflara yardım etmeyi amaçlıyor. Kahramanmaraş'tan 70 depremzede esnafın katılım göstereceği fuar, bölgedeki ekonomik canlılığın artırılmasına yönelik bir adım olarak ön plana çıkıyor.

TÜMKİAD İl Başkanı Muhammet Eliaçık, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Asrın felaketini yaşayan bir şehrin esnafına destek olmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'ya destekleri için teşekkür ediyoruz. Kendisi bu projeye büyük katkı sağladı. 70 kişilik esnaf kontenjanımız var ve yerler sınırlıdır. Son başvuru tarihi 19 Eylül Salı'dır. Katılmak isteyenler bizimle iletişime geçebilirler. Ayrıca, çevre illerdeki halkı ve Tuzla'nın yakın ilçelerini etkinliğe çekmek için tanıtım çalışmaları yapıyoruz. 22 Eylül'de İstanbul Tuzla Şelale Park'ta esnafımızın satış yapabilmesi ve kazanç sağlayabilmesi için fuarımızı başlatacağız" dedi.

Eliaçık, TÜMKİAD'ın Kahramanmaraş'a hizmet aşkıyla çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayarak, bugüne kadar polemiğe girmeden hizmetleriyle öne çıktıklarını belirtti. Ayrıca, Kahramanmaraş alışveriş günlerine İstanbul'da yaşayan hemşerilerini de davet ederek, depremzede esnafın unutulmaması ve desteklenmesi gerektiğini vurguladı.