Sabahın erken saatlerinde spor yapmanın, yağ yakma, iştah bastırma, düşük kan basıncı, daha iyi uyku ve kilo kaybı gibi bir dizi olumlu etkisi olabilir. Ayrıca, sabah sporu, rutinlerin daha tutarlı olmasına yardımcı olabilir, çünkü gün boyunca dikkat dağılmalar yaşanma olasılığı daha düşüktür. Bu, araştırmalarla da desteklenmektedir.

Ancak, gün içinde spor yapmanın en uygun zamanı kişisel tercihlere ve yaşam tarzına bağlı olarak değişebilir. Öğleden sonra veya akşam yapılan egzersizler, vücut ısısının yükseldiği ve esnekliğin arttığı bir zamanda gerçekleşir. Bu nedenle, aerobik performans ve güç artışı açısından daha iyi görünebilir.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Şener, "Fakat genel sağlık etkileri için egzersiz yapmak isteyenler için en iyi zaman, egzersizin en iyi şekilde yapılabildiği ve düzenli olarak yapmaya izin veren zamandır. Amerikan Kalp Birliği, haftada en az 150 dakika orta şiddetli veya 75 dakika yüksek şiddetli aerobik egzersiz önermektedir. Ayrıca, haftada üç kez direnç eğitimi eklemek de egzersiz yapan bireye daha fazla fayda sağlayabilir" dedi.

Egzersiz yaparken dikkat edilmesi gereken birçok faktör bulunduğunu belirten Dr. Şener, günün saati, egzersiz yapılacak yer, faaliyet türü ve sosyal ortamın, başarılı bir egzersiz programına katkıda bulunduğunu ifade etti. Ancak en önemli faktörün egzersizin düzenli olarak yapılması ve devamlılığının sağlanması olduğunu vurguladı. Olumlu sonuçların elde edilmesi için egzersizin düzenli olarak yapılması gerektiğini belirterek, spor yapma alışkanlığı kazanmanın önemini vurguladı.