Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (KSÜ), ev sahipliğinde düzenlenen 2023 Üniversitelerarası Plaj Voleybolu Türkiye Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza attı. Müsabakalarda KSÜ'yü gururla temsil eden kadın plaj voleybol takımı sporcuları Sultan Keser, Hayrunnisa Tanıdır ve Nuray Polat, turnuvayı birincilikle tamamlayarak Türkiye Şampiyonu oldular.

Bu büyük başarıyı elde eden KSÜ kadın plaj voleybol sporcuları, birincilik kupalarını Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren ve Türkiye Üniversite Sporları Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay'ın elinden aldılar. Şampiyonlukları ile üniversitelerine büyük bir gurur yaşattılar.

KSÜ erkek plaj voleybol takımı da başarılı bir performans sergileyerek üçüncülük elde etti. Takım antrenörlüğünü Öğr. Gör. Altan Atıcı ve Ahmet Paksoy üstlendi.

KSÜ kadın plaj voleybol takımı, elde ettikleri birincilikle 2024 yılı yaz aylarında Macaristan'da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkını kazandı. Bu büyük zafer, KSÜ sporcularının yeteneklerini ve azimlerini bir kez daha kanıtladı. Üniversite, spora ve sporcularına destek vererek bu başarıya imza atan KSÜ, gelecekte de daha pek çok zaferin altına imza atmalarını diler.