Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremleri sonrası en büyük sorun haline gelen barınma krizi sürerken, bu nedenle birçok bölümde uzaktan öğretim kararı alınırken,  Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nden tepki çeken bir haber geldi. Üniversite içerisinde daha önce ısı merkezi çalışanlarının da kaldığı ve daha sonra boşaltılan atıl yapının iddiaya göre yaklaşık 3 ila 4 milyon lira bir para harcanarak rektöre özel konut haline getirildiği konuşuluyor.
Haber merkezimize gelen şikayetler üzerine gittiğimiz Üniversite yerleşkesinde konutun yeni halinin fotoğrafını çektik. Daha önce yapılmış ve kullanılmayan tek katlı yapı ciddi bir harcama ile konukevine dönüştürülmüş. Yine iddialara göre bu kadar harcamanın ise KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım ve ailesinin özel kullanımı için yapıldığı öne sürülüyor. 

ESKİ VE YENİ HALİ
Rektörlük binasına giderken sağda ve hakim bir noktada bulunan yapı eski haline göre çok ciddi bir tadilat geçirmiş. Yapılan bu harcamanın miktarının ise 3 ila 4 milyon lirayı bulduğu öne sürülüyor. Bizlerde bu ciddi iddialar üzerine Sayın Rektör'ün ve üniversitenin zarar görmemesi ve kamuoyu adına soruyoruz. 
-    Sayın Rektör bu yapıya ne kadar harcama yapıldı?
-    Yapılan harcamalarla burası konukevine mi dönüştürüldü?
-    Bu yapıyı siz kendinize özel aile konutu olarak mı kullanıyorsunuz?