Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan resmi açıklama ile anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerindeki öğrencilere 9 günlük bir tatil müjdesi verildi. Bu tatil, okulların 34 gün sonra kapatılmasıyla başlayacak. Öğrenciler ve öğretmenler için dinlenme ve nefes alma fırsatı sunacak olan bu tatil, 13-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

2023-2024 eğitim öğretim yılına başlandıktan sonra, yoğun bir dönem geçiren öğrenciler ve öğretmenler için bu tatil beklenen bir mola olacak. Kasım ara tatili ile birlikte öğrenciler ve öğretmenler 34 gün süren eğitim maratonuna kısa bir ara verecekler. Tatilin sona ermesiyle birlikte, 18 Kasım'da yeniden eğitime başlanacak.

İkinci tatil dönemi ise yarıyıl tatili olarak adlandırılıyor ve 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemi 19 Ocak 2024 Cuma günü sona eriyor. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 2 Şubat 2024 Cuma günü tamamlanacak.

İkinci ara tatil ise Nisan ara tatili olarak adlandırılıyor. İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma sona erecek. Nisan ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 12 Nisan 2024 Cuma günü sona erecek.

Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla "ortaokul ve lise düzeyinde, ülke, il ve okul genelinde 3 farklı ortak sınav uygulaması" başlatıyor. Bu uygulamaya göre, öğrencileri bekleyen sınavlar, ders kitapları ve kazanımları doğrultusunda yapılacak ve öğrencilerin özel bir hazırlık yapmasına gerek kalmayacak. Sınavların yapılacağı günlerde eğitim öğretime devam edilecek ve okullar tatil edilmeyecek.