Milyonlarca çalışanı ve binlerce işvereni ilgilendiren, haftalık mesai saatlerinin kısalıp kısalmayacağı sorusu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklama ile netlik kazandı. Basında yer alan haberlerde, haftalık çalışma saatlerinin 45'ten 40'a düşürüleceği iddia edilmişti.

Ancak Bakan Işıkhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu iddiaların kendileri dışında çıkan yorum ve haberlerden kaynaklandığını belirtti. Işıkhan, çalışma hayatının dinamik bir yapıya sahip olduğunu ve işçi ile işveren haklarını koruma önceliğine sahip olduklarını ifade etti.

Bakan Işıkhan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Çalışma hayatı dinamik bir yapıya sahip. Biz daima işçimizin ve işverenimizin kazanılmış haklarını korumayı önceliyoruz. Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir iş kanunu ve çalışma hayatı konusunda elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim."

Ayrıca Bakan, kamuoyunda yer alan haberlere dikkat çekerek, doğrudan kendilerinden bir açıklama gelmediği sürece bu tür haberlere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.