Gaziantep Şehitkamil Belediyesi'nin düzenlediği "12. Geleneksel Cumhuriyet Kupası Yüzme Yarışması"nda, SANKO Okulları öğrencileri önemli bir başarıya imza attı. Alleben Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen yarışmalarda, SANKO Spor Kulübü öğrencileri 4 kupa ve 32 madalya kazanarak dikkat çekti.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler şunlardır: Azra Aksoy, Çınar Özkamalı, Yaprak Ece Tuncel, Elizan Özgenç, Elif İpek Çevik, Irmak Zehra Kökmen, Tuna Karakuş, Onur Güzel, Kadirhan Sağlam, Ali Emre Simitçi, Kerem Kaya, Ertan Emre Alageyik, Beril Tanrıtanır, Defnesu Demirbakan ve Duru Kayın.

Bu başarılar sonucunda SANKO Okulları öğrencileri, 11-12 yaş kız, 11-12 yaş erkek, 13 ve açık yaş kız ile 13 ve açık yaş erkek kategorilerinde üçüncülük kupasının da sahibi oldular.

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencileri ve antrenörleri Mehmet Ali Karakuş ile Meltem Kalkan'ı bu başarılarından dolayı tebrik etti. Ayrıca, A barajını geçerek Türkiye finallerine katılma hakkı kazanan öğrencisi Tuna Karakuş ve B barajını geçerek bölge şampiyonasına katılacak olan Azra Aksoy'a başarılar diledi.

Bu başarılar, öğrencilerin spordaki yeteneklerini sergileyerek okullarını temsil etmeleri ve sporun önemini vurgulamaları açısından büyük bir anlam taşıyor.