SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla kutladıklarını ifade eden Prof. Dr. Dağlı, Cumhuriyetin ilk günkü gibi diri ve genç olduğuna dikkat çekti.

Cumhuriyetin Türk Milleti için en büyük miras olduğunu belirten Rektör Dağlı, Türk milletinin tarih boyunca bağımsızlık ve vatanı uğruna büyük mücadeleler verdiğini, her yaştan insanın topluca mücadele ettiğini vurguladı.

Prof. Dr. Dağlı, Türk milletinin tarihinin büyük zaferlerle dolu olduğunu hatırlatarak, Cumhuriyetin kuruluşunun da Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki Türk ordusu ve Türk milletinin destansı mücadelesi sonucu gerçekleştiğini anımsattı.

Cumhuriyet Bayramının milli birlik ve beraberliğin üst düzeyde yaşandığı bir bayram olduğunu söyleyen Rektör Dağlı, mesajına şöyle devam etti:

"Asırlardır millet olma bilinci ve dayanışma ruhuyla birbirimize sımsıkı sarılan bir milletiz. Vatanımızdan, birliğimizden, bağımsızlığımızdan, inancımızdan ve onurumuzdan asla ödün vermedik ve vermeyeceğiz. Bu büyük mirası, Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak ve vatanımızın birleşik bütünlüğünü, kalkınmasını savunmak amacıyla, dün olduğu gibi bugün de aynı milli bilinçle hareket etmeliyiz.

Bu anlamlı günde, vatanı ve bağımsızlığı için sevdiklerinden vazgeçmeksizin canını feda eden kahramanları unutmadık, unutmayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan için canlarını ortaya koyan kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı içten dileklerimle kutluyorum."