SANKO Üniversitesi Hastanesi Acil Servis Bölümü'nde, kalbi duran hastaya yapılan yoğun çaba ve 45 dakika süren kalp masajı ile hayatı geri kazandırıldı.

Hasta Abdullah Narin, göğüs ağrısı şikayetiyle SANKO Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Ancak muayene sırasında Ventriküler Fibrilasyon (VF - ölümcül kalp ritim bozukluğu) atağına yakalandı ve kalbi durdu. Hızla müdahale edilen Narin, doktorlar tarafından hayata döndürüldü.

Abdullah Narin, yaşadığı bu deneyimi şu sözlerle anlattı: "Sabah göğüs ağrısıyla uyanınca eşim beni arabayla SANKO Üniversitesi Hastanesi Acil Servis Bölümü'ne yetiştirmiş. Kalp krizi geçirmişim ancak hatırlamıyorum. Doktorlar 45 dakika süren kalp masajı ve yoğun çabayla beni hayata döndürmüşler."

Narin, tedavi sürecini şu şekilde özetledi: "Üç stent takıldı, entübe oldum ve bir ay kadar yoğun bakımda doktorların ve hemşirelerin özverili çalışmalarıyla hayata tutundum. Sonra kalp pili takılarak sağlığıma kavuşmuş bir halde taburcu oldum."

SANKO Üniversitesi Hastanesi Acil Servis Hekimi Dr. Beraat Mustafa Özel, hasta Abdullah Narin'in durumunu şu şekilde açıkladı: "Hasta, saat 6.00 civarında hastaneye göğüs ağrısı şikayetiyle getirildi ve muayene sırasında kalbinin durduğunu tespit ettik. VF ritmi, yani Ventriküler Fibrilasyon ile karşı karşıya kaldık. Hemen resüsitasyon işlemine başladık ve elektroşok, CPR (Yaşam desteği), entübasyon (solunuma yardımcı olma) gibi yöntemlerle müdahale ettik."

Dr. Özel, müdahale sürecinin ayrıntılarını paylaşarak şunları söyledi: "Anestezi ve Reanimasyon Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Aykut Akyılmaz hocamızdan aldığımız destekle 45 dakika sonra CPR'dan yanıt aldık. Dirençli VF'den çıkartıp normal ritmi gördük. Normal ritmi gördükten sonra hasta yoğun bakım ünitesine alındı."

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Anestezi ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Aykut Akyılmaz, hastanın durumunun ciddiyetini vurgulayarak "45 dakika süren müdahale sonucunda normal kalp ritmine döndü ve ardından tedaviye alındı" dedi.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çetin de hastanın tedavi sürecini açıklayarak, "Kalp pili takılarak hastamız taburcu edildi" dedi.