Yazının başlığına bakan herkes önce uçaklar insin diğer meseleye sonra bakalım diyebilir. Haklılarda! Ama ben size tahmin edemeyeceğiniz başka bir manzara göstereceğim.  

Erzincan Havalimanında bulunan bir birim var. Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Eğitim birimi. Kış aylarında zorlu hava koşullarından dolayı verimsiz çalışıyor. Bura da yurt içi ve yurt dışından kurtarma ve itfaiye eğitimi almaya gelen personeller var.   

Geçtiğimiz yıl altyapısı hazırlanan Avrupa’nın en büyük Havalimanı Kurtarma ve İtfaiye Personeli Eğitim tesisi için ihaleye çıktı ama fiyat dalgalanmasından dolayı ihaleye katılan olmadı. Yeni ihale ile ilgili henüz bir net bir takvim ise maalesef yok.   

Kahramanmaraş Havalimanı hem sınıra en yakın en güvenli bölge olması sebebiyle hem de iklim avantajı nedeniyle bu iş için biçilmiş kaftan. Bu tesise gönderilen personeller 3 haftalık zorlu bir eğitim sürecine tabi tutulacaklar. Yani bu zorunlu bir program ve avantajlarımız sayesinde binlerce yerli ve yabancı personel Kahramanmaraş’a eğitime gelecek.   

Germanicia, Eshab-ı Kehf ve diğer sayısız turizm alanımıza rağmen yabancı turist çekemeyen Kahramanmaraş, sadece bu tesis sayesinde yılda binlerce personeli şehrimize getirebilir.   

Kahramanmaraş Havalimanında lojman olmadığı için gelen bu personeller şehirde ki otellerde konaklayacak ve üç hafta boyunca şehirde kalacaklar. Yani neresinden bakarsanız bakın ciddi bir fırsat. Hem depremde yaralanmış Kahramanmaraş esnafı hem de turizm potansiyelimizi anlatmak için muazzam bir fırsat.  

Bu süreci hızlandırmak için İl Başkanı olduğu dönemde büyük çaba harcayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’e şimdi Milletvekillerimizde destek vermeli ve hızla ihale sürecini başlatmalılar.   

Yıllarca bizim yapamadığımızı şimdi çalışmıyor dediğimiz Havalimanımız yapabilir! Bu fırsat kaçar mı? Elimizi çabuk tutmazsak kaçabilir!