Ne tuhaf bir şehir olduk. Hizmet almayı bırakın şehrimin dört bir yanı alev alev makam savaşları ile yanıyor. Herkes liyakatına, çapına ve donanımına bakmadan kendine yakın olanı bir koltuğa oturtmaya çalışıyor! Ee tabi amaç “Bal tutan parmağını yalar” o koltuğa geldikten sonra o da kendine makamı verenlerin istediklerine koltuk dağıtmaya başlayacak. Yani al gülüm ver gülüm.
Adam kayırma, güç(çıkar) savaşı, koltuk sevdası derken emekliliği geçen seneden belli olan Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 6 ayda bir müdür atamayı beceremediler.
Bakanlık, Memur-Sen Genel Başkanlığı, Vahit Kirişçi, Mehmet Şahin derken koskoca Onikşubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne hala atama yapılamadı. Yahu 5 ay oldu 5 ay. Emekliliğin kırkı çıkalı 4 ay oldu daha neyi bekliyorsunuz?
Sorarım size ey ahali; Memur-Sen Genel Başkanının, Eski Bakan Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişçi’nin ve Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Şahin’in 5 yıl sonra şehirle bir işi olur mu? Sizden de hiç bir şey kaçmıyor! Kendi evleri bile Kahramanmaraş’ta olmayanların tabi ki dönem sonunda da şehirle alakaları kalmayacak.
Şehirde işi, işleyişi bilenler kırıp dizini oturacaklar, Ankara’nın buyurduğu sadece kimliğinde Kahramanmaraş yazanlar şehrin geleceğine yön verecek! Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli değil mi?
Şimdi bile önemli etkinlik ve Bakan ziyaretleri dışında göremediğimiz Milletvekillerini yarın nasıl bulacağız? Yahu biz bu yapıyla yolumuzu nasıl bulacağız?
Bakanlık bir isim veriyor, Memur-Sen bir isim veriyor, Vahit bey bir isim veriyor, Andırın lobisi durur mu? Sayın Vekil Mehmet Şahin Andırın’lısın koltuğumuzu kimseye verme diyerek bir isim de onlar veriyor! Neresinden tutsan elinde kalan bir memleket.
Direksiyona geçen araba benim diyor! Yahu miras şahsi malda olur, devlet makamı miras kavgası olur mu? Biz çocuklarımızı sizin layık gördüğünüz şahısların size biadına mı emanet edeceğiz?
25 yıldır bu şehrin Eğitim de aşamadığı 60’lı şehir sıralamasını yazıyorum. Bu kafayla 70 olur ve de iş bitmiş olur. Allah yardımcımız olsun!